Betöltés ...

Bajnok az SZTE EHÖK SE!

Bajnok

Az SZTE EHÖK SE férfi röplabda csapata a hétvégén Dunaújvárosban lejátszotta utolsó két mérkőzését a bajnokságban a Magyar Serdülő Válogatott ellen, és ezzel eldőlt a bajnoki cím sorsa.

A két mérkőzésen három pontot kellett szereznie a csapatnak, hogy az első helyen végezzen a tabellán. Az első mérkőzésen nagyon jól kezdett az EHÖK SE, a második szett közepéig uralták a játékot. Ekkor azonban valami „elszakadt”, az ellenfél játéka is feljavult, és a sok szegedi hibának köszönhetően megnyerték a mérkőzést serdülők 3:1 arányban. Egy óra szünetet követően kezdődött a második mérkőzés, de az első mérkőzésen kapott „pofon” kihatott a mérkőzés elejére is. Az első játszmát a serdülők simán nyerték meg, a szegediek nem találták a ritmust.

Ekkor már tudni lehetett, hogy ha nem nyeri meg az SZTE EHÖK SE a mérkőzést 3:1-re, akkor elúszik a bajnoki cím. A második szett közepére újra visszajött a szegediek hite, nagyon lelkesen és határozottan kezdtek játszani és megnyerték a szettet, ezzel újra volt remény. Az utolsó két játszmában hatalmasat küzdött az EHÖK SE, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nagyon izgalmas csata alakult ki. 2:1-es szettarányú vezetésnél az utolsó játszma végén még szettlabdája is volt a Serdülő Válogatottnak, de ezt sikerült hárítani, majd megnyerni a mérkőzést, és ezzel a bajnoki címet is!

Strezeneczki Gyula edző így nyilatkozott a nap után:

„A második mérkőzésen, az elvesztett első játékrész után azt kértem a fiúktól, hogy mutassuk meg, elsősorban magunknak, hogy igenis tudunk röplabdázni és küzdeni is. Ezzel párhuzamosan több poszton változattam az addigi felálláson. A második játszmában aztán megváltozott a játék képe, mindenki óriási lelkesedéssel vetette bele magát a játékba és időnként már látványos labdameneteket követően először visszajöttünk a meccsbe és egyenlítettünk, majd pedig megnyertük azt 3:1 arányban, és így mi lettünk az NB-II bajnokai. Számomra nagyos sokat jelent ez a győzelem, mert egy nagyon jól felkészített és jól játszó csapatot sikerült legyőznünk és megmutattuk, elsősorban önmagunknak, hogy egymásért képesek vagyunk küzdeni és fel tudunk állni nagyon mélyről is. Nagyon örülök annak, hogy megnyertük a bajnokságot!”

Bondor Tamás szakosztályvezető is hasonlóképpen élte meg a győzelmet:

„Sok nagy csatát megéltem már, de ez a győzelem mindig is felejthetetlen lesz számomra. Tudtuk, hogy az egyik meccset meg kell nyernünk 3:0 vagy 3:1 arányban a bajnoki címhez. Az első mérkőzésen jól kezdtünk, de talán a teher hatására is a második szettben visszaesett a játékunk és elbizonytalanodtunk. A második mérkőzés is rémesen kezdődött, mondhatni padlót fogtunk. De felálltunk! Nagyon nagyot küzdöttünk, egymásért, a csapatért, és bebizonyítottuk, hogy megérdemeljük az NBII bajnoki címét! Gratulálok az egész csapatnak a szezon összes mérkőzéséhez!”

Gratulálunk a fiúknak a bajnoki győzelemhez és további hasonló sikereket kívánunk! Szép volt, EHÖK SE!

Vissza