Betöltés ...

Bomba formában kezdtek a floorballosaink!

12112467_1193801010646986_2518515540989190612_n

A távozó, korábbi csapatkapitány Grigorov Gergő posztját Ujvári Péter vette át. A bajnokság első fordulóját Dunaújvárosban rendezték, ahol a mieink a Soproni Ászok ellen kezdték meg menetelésüket. A tavalyi összecsapásokat tekintve egy igen kiélezett mérkőzésre készülhettek a csapatok. Ez azonban csak a kezdő sípszóig tartott, ugyanis a szegedi csapat az elejétől kezdve uralta a pályát. Míg az EHÖK csapata folyamatosan támadta az ellenfél kapuját, a másik oldalról csak elenyésző veszély fenyegetett. A gólgyártás a 13. percben kezdődött meg Dani Zsolt révén. Ahogy peregtek a percek, úgy lettek egyre magabiztosabbak a szegedi sárga griffek. Még az első harmadban, vagyis az első húsz perc 15. percében született egy újabb találat, amit Osváth István szerzett, akinek ugyan ez volt az első találata ezen a napon, de korántsem az utolsó. A második harmad végén 4:0-val mentek szünetre a felek. Osváth István ismét betalált a kapuba kétszer. A harmadik harmadot szintén a sárga mezesek húzták be 3:0-ra. Gólszerzők: Osváth István (2) és Dani Zsolt. Így lett a végeredmény 7:0, ami kettő pontot jelentett a mieinknek. Hatalmas dicséretet érdemel a két kapus, név szerint Ignácz Ádám és Bárdi Patrik, akik kapott gól nélkül hozták le az egy óra hosszú floorball mérkőzést. Nem mindennapi bravúr. Három (!) órás szünet után léphettek pályára újra a győzelemre éhes griffek, akiket a négyszeres bajnok (!) Fekete Ló Ajka várt.

Papírforma alapján nagy zakó várt az újonc Szegedre. A 10. percben ezt már az a 25 békés néző is biztosra vette, akik a lelátón foglaltak helyet, mivel az eredményjelző 3:0-t mutatott a lovak javára. Azonban a szegedi csapatot nem olyan fából faragták: amikor már minden veszni látszott, akkor rukkolt elő Osváth István két szenzációs egyéni megoldással, amelyeknek végkifejlete természetesen gól lett, mindezt a 10. perc közepén és a 13. perc végén. Nem sokra rá Ujvári Péter is betalált, ezzel kiegyenlítve az állást. Mintha csak a bolondját járatta volna mindenkivel az ajkai csapat, a harmad végéhez közeledve szereztek még három darab pontot érő találatot, így lett 6:3 a szünetre. A második harmad igen kiegyenlítettre sikeredett: nagy harcról és a védelmek helyreállításáról tesz tanúbizonyságot a 2:2-es eredmény. Sárga 17-es mezben Osváth István neve fémjelzi mindkét gólt. A második harmad végén az állás 8:5 volt. Mintha fáradni kezdett volna a rózsaszínű mezt viselő Fekete Ló csapata, bár ez semmit nem von le Osváth érdemeiből, akinek gyönyörű csapatmunkát követően 5, azaz öt perc elteltével három lövése szintén a hálót szaggatta. Ettől a 8:8-as állástólkezdve a szegedi csapat hihetetlen odaadással és precíz fegyelmezettséggel, a magukénak megnyert közönség támogatása mellett robogott előre megállíthatatlanul. Igaz, hogy egy újabb találatot szerzett az Ajka, de nekik ez volt az utolsó. Nem úgy a SZTE EHÖK csapatának: Göbölyös Dániel közel félpályás bombája az 51. percben adta meg a végső löketet. Osváth István és Dani Zsolt az 52., illetve az 54. percben lőtték túl a gólvonalon a labdát. Hiába kért időt a vesztésre álló csapat a bekapott gólok után, ugyanis az 56. percben Diószegi Olivér is kijátszotta a kapust, ezzel beállítva a végeredményt.

9:12-re diadalmaskodott a SZTE EHÖK SE Szegedi Griffek csapata. Így az első forduló végeztével a csapat az OB3 tabella élére állt a maximálisan megszerezhető 4 ponttal. Gratulálunk!

Vissza