Betöltés ...

Remekül teljesít a floorball szakosztály!

20151206_145033

Az SZTE EHÖK SE Floorball csapata túl van az Országos Bajnokság (OB) harmadosztályának második fordulóján, ezúttal Veszprém volt az összecsapások helyszíne.

A 3 órás buszozást követő rövid nyújtózkodás után két 60 perces mérkőzés elé néztek a Szegedi Griffek. Az első mérkőzést a Phoenix Fireball SE csapata ellen játszották. Gyenge kezdés szemtanúi lehettünk, mintha a csapat bent maradt volna a tárgyalóteremben (ugyanis ott öltöztek át a srácok). A szegediek két azonos erősségű sort állítottak fel, amelyekbe kreatív rotálást is belecsempésztek, így cserélgetve a játékostársakat. A lélektani előny a mieinknél volt, ugyanis a tabella éléről várhatták az eseményeket.

Az első harmadot a kihagyott helyzetek sokasága jellemezte. Az első gól a 4. percben érkezett Osváth István révén. Majd rá 10 percre Diószegi Olivér talált be az ellenfél kapujába. A gólpasszokat Kopasz Kristóf és Dani Zsolt adták. A Phoenix a 18. percben szépített, így 20 perc elteltével 2:1-re álltak a felek. A második harmad hatalmas küzdelmet mutatott. Felváltva lőtték a gólokat a csapatok. A 26. percben az előző fordulóban 13 pontig jutó Osváth István megszerezte második gólját. De nem akart lemaradni az ellenfél sem és a 32. percben lőtt góllal tartották a lépést. Bene Bálint is feliratkozott a góllövők listájára, de nem egyedül, mivel rögtön utána az ellenfél játékosa is betalált. A második harmad végén 4:3-at mutatott az eredményjelző tábla. A harmadik harmadot jobban kezdte a Phoenix, mivel agresszív támadó taktikával léptek fel a pályára, amellyel meglepték a mieinket és kiegyenlítettek a 44. percben. Ezekután a Szegedi Griffek kitárták szárnyaikat válaszcsapásokra készülve. Az utolsó 15 percben a rendezett csapatjáték meghozta gyümölcsét és Osváth István további 3, illetve Szentirmai Dóra góljával biztosították be a győzelmet, melyekhez Dani Zsolt két gólpasszal járult hozzá. A végeredmény 8:4 lett. Újabb két pontott szerzett az EHÖK csapata.

Egy meccses pihenőt követően ismét a mieinkre került a sor. A második mérkőzést a közel azonos erősségű Dunaújvárosi Főiskola RFT ellen vívták. Jó mérkőzésnek ígérkezett, ugyanis mindkét csapat a bajnokság esélyese. A szegedi csapat most más taktikát választott. Egy erősebb és egy gyengébb sort állítottak fel, ezzel hektikussá téve a támadó és védekező játékot. Az első harmad a dunaújvárosiaké volt, 2-1-re nyerték meg azt. Osváth Istvánnak sikerült szépítenie csapata és saját pontszámait. Ehhez járult hozzá Kovács Adrienn egy gólpasszal. A középső játékrészre is maradt a kiegyenlített összkép. Először az ellenfél szerzett gólt. Elúszhatott volna a mérkőzés, ha nem érkezik Ujvári Péter és Kopasz Kristóf, akik lefaragták a hátrányt. A gólpasszokat Kovács Adrienntől és Dani Zsolttól kapták. Öt perccel a harmad vége előtt még sikerült az ellenfélnek egy gólt begyötörni, így 4:3-ról várhatták a felek a folytatást. Érdekesség, hogy Király Bence 2 perces letöltendő büntetést kapott fejelés miatt a harmad végén. Ez a kiállítás emberhátrányba kényszerítette csapatunkat. A harmadik harmad elején ennek meg is lett a következménye. Gólt szereztek a Duna-partiak, így ismét kettővel vezettek. A kiegészült csapat azonban ismét felvette a versenyt és a 43. percben Osváth István ébresztgette a reményeket a találatával. A 45. percben az ellenfél szabályokba ütköző hibát követtet el cserélés közben, ezért a bírók most őket sújtották 2 perces emberhátrányos büntetéssel. Az SZTE élt is a lehetőséggel és Osváth István passzából Ujvári Péter talált a kapuba. Tizenöt perccel a vége előtt 5:5 volt az eredményjelzőn. A továbbiakban mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek. Az 59. percben sajnos egy félpályán eladott labdából indulva tiszta ziccerből ütött gólt a dunaújvárosiak egy játékosa, így ők zsebelhették be a győzelemért járó 2 pontot.

Összességében a SZTE EHÖK Szegedi Griffek floorball csapata remek teljesítményt nyújtott. A bajnokság ezután fog csak eldőlni, hiszen az első három helyen 6-6 ponttal áll a Dunaújvárosi Főiskola RFT, a SZTE EHÖK és a Fekete Ló Ajka is.

Játékosok: Bárdi Patrik, Bene Bálint, Dani Zsolt, Diószegi Olivér, Ignácz Ádám, Király Bence, Kis Dávid, Kopasz Kristóf, Kovács Adrienn, Kurdi Réka, Osváth István, Szentirmai Dóra, Ujvári Péter, Vízvári Attila

(Diószegi Olivér)

Vissza